Egy különösen ízletes olívabogyó, amelyet Valle del Belice régióban termesztenek.
Szeptember végétől szüretelik, illatos, intenzív és testes. Gyümölcsös olajat ad,
paradicsomos jegyekkel.
Klasszikus cézár saláta, amelyet római salátával, krutonnal, parmezánnal és cézár öntettel
készítünk. Feltétként választható sült csirkemell, bélszín vagy garnéla.
A selymes bazsalikomos pestókrémre paradicsomos, szardellás, olívabogyós és rukkolás
mixet halmozunk, amit ropogós kenyérkockákkal egészítünk ki. Erre helyezzük a lágy,
krémes burratát, amit zöld olajjal meglocsolunk, majd pisztáciával és Maldon sóval szórunk
meg.
Egy olyan tál, melyet olaszország kedvenceivel töltünk meg: speck és mortadella sonka,
aszalt paradicsom, főtt és olajban tartott articsóka, kapri és nocellara olajbogyók, kisérőként
friss,ropogós focacciával. Tökéletes választás előételként, avagy italozás mellé egy kis
harapnivalóként akár több személyre is.
A friss pappardelle tésztát illatos vargányás tejszínes raguval teszünk igazán különlegessé,
melyet az ínyencek bélszín csíkos feltéttel is kérhetnek.
A gnocchi sorrentinát, paradicsomszósszal és aszalt paradicsommal készítjük, majd
mozzarellát és kecskesajtot teszünk a tetejére. Friss bazsalikommal ízesítjük, és
sütőben aranybarnára pirítjuk.
A carbonara bemutatást nem igényel, de mi egy személyes érintéssel, a citromhéj
aromájával tesszük különlegessé
Téli étlapunk kedvenc étele új köntösben! A tagliatelle tésztát vodkás, paradicsomos,
tejszínes és garnélás szósszal tálaljuk, ez egy 1980-as évekbeli olasz recept, amelyet újra
életre kívánunk kelteni
Friss trofie tészta lágy, krémes pisztácia pesto-val, amely gazdag, diós ízeivel
varázsolja el az ízlelőbimbókat. A trofie tészta Liguria régióból származik, míg a
pisztáciapesto Szicília ízeit idézi.
Olasz kis falvak utcáin sétálva szinte minden sarkon friss, ropogós focacciába rejtett ízekbe
botlik az ember. Ezek a szendvicsek a hagyomány és a szenvedély egyszerű, mégis
tökéletes találkozásai. Ezeket hoztuk el nektek két különböző verzióban.
Húsos focaccia szendvics:
„Friss focaccia ruccolával, speck sonkával, házi paradicsomszósszal és parmezánnal –
igazi olasz ízkavalkád.
Vega focaccia szendvics:
„Friss focaccia bazsalikomos pestóval, krémes stracciatellával, paradicsomszósszal és
parmezánnal – könnyed, ízekben gazdag választás.
Olasz kis falvak utcáin sétálva szinte minden sarkon friss, ropogós focacciába rejtett ízekbe
botlik az ember. Ezek a szendvicsek a hagyomány és a szenvedély egyszerű, mégis
tökéletes találkozásai. Ezeket hoztuk el nektek két különböző verzióban.
Húsos focaccia szendvics:
„Friss focaccia ruccolával, speck sonkával, házi paradicsomszósszal és parmezánnal –
igazi olasz ízkavalkád.
Vega focaccia szendvics:
„Friss focaccia bazsalikomos pestóval, krémes stracciatellával, paradicsomszósszal és
parmezánnal – könnyed, ízekben gazdag választás.
Ez a desszert nem igényel bemutatást. Mi ánizs likőrrel azaz Sambuccával, amaretti
keksszel és csokoládéforgáccsal tálaljuk.
Selymes panna cotta, amelyet édes, aromás pisztáciakrém tesz még különlegesebbé – lágy,
elegáns befejezése az étkezésnek.
ALLERGÉN TÁBLÁZAT
1. Glutén 2. Rákfélék 3. Tojás 4. Hal 5. Földimogyoró 6. Szójabab
7. Tej 8. Diófélék 9. Zeller 10. Mustár 11. Szezámmag 12. Kén-dioxid
13. Csillagfürt 14. Puhatestűek
Ha az étel tartalmazza az allergént a receptúra szerint. feltüntettük az allergén anyag sorszámát.
A felszolgálás 13,5%-os szervízdíjat tartalmaz a számla végösszegén. Áraink Forintban értendők, és az ÁFÁ-t tartalmazzák.
A böngészési élmény fokozása, a személyre szabott hirdetések vagy tartalmak megjelenítése, valamint a forgalom elemzése érdekében sütiket (cookie) használunk. Az "Elfogadom" gombra kattintva hozzájárulhat a sütik használatához.